Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GALÉRIA AZUR - Berlin - SESSION V: 2024.07.12 - 2024.08.09

Minden kép egy külön érzés, minden kép egy történet! Alkotói történetem kezdete óta keresem azt a fajta egyediséget, azt az utat, amelyen lehetőleg előttem még nem járt senki. Munkáim során olyan hatást próbálok elérni, hogy az emberek önkéntelenül megálljanak és hosszasan elidőzzenek alkotásaim előtt. Munkámnak csak az adhat értéket, ha másoknak valódi és lehetőleg maradandó élményt nyújt. Ez a mai művészvilágban, ahol megannyi stílus és technika segíti rengeteg tehetséges alkotó kibontakozását, nagyon nehéz feladat. Valódi kihívás együtt haladni a fejlődéssel úgy, hogy közben mégis kitűnj a sorból és az üzeneted eljusson a művészetek iránt érdeklődő közönséghez.

Ezért is volt óriási megtiszteltetés számomra, amikor a GALERIA AZUR képviselője felkeresett, és felajánlott számomra egy kiállítási lehetőséget berlini galériájukban. Egyedülálló módon, három alkotásom került ki azokra a falakra! Mindhárom kép egyenként, többhónapos munka során, epoxigyanta- festészet technikával készült, ragyogásuk felülmúl minden más színezhető anyagot, szilárd és időtálló üzenet. Ahogyan Berlinben fogalmaztak: „ A munkák reprezentálják azt a lenyomatot, amelyet a Galeria Azur berlini helyszínén szeretnénk bemutatni”. Hálásan köszönöm a lehetőséget és azt, hogy egy közös úton haladhatunk!      

GALERIA AZUR BERLIN – SESSION 5 - egy olyan kiállítást mutat be, amely a kortárs művészeti törekvéseken belül is a középpontban áll, kiemelve olyan művészek egy csoportját, akiknek munkájuk kiemelkedő mind a technikai tudásukkal, mind pedig annak fogalmi mélységeivel. Ezek az alkotások sokoldalúan foglalkoznak korunk meghatározó témáival, egy gazdag és változatos panorámán, amely magába foglalja a modernség lényegét és a kortárs művészet szépségét. A kiállító művészek a komplexitást fedezik fel: Identitás és kultúra az egyre inkább globalizálódó világban, egy világ, amely megkérdőjelezi a hagyományos fogalmakat és elősegíti kultúrák közötti párbeszédet. Munkájuk révén mély önvizsgálatra késztetik a nézőt, a kritikai reflexió vagy a hitelesség a művészet témakörében.

Ezen a kiállításon a művészek együttesen megmutatják egy lendületes, mai művészeti színtér sokrétű palettáját.

Műveik lényeges referenciák egy olyan korszakban, ahol az újabb és újabb trendek egyre nagyobb kihívást jelentenek.

A kiállítás helyszínéről:

Berlin jelenleg az élen jár a kortárs kreativitás és produkciók bemutatásában. Berlin az a város, ahol az új dinamika a jelenlegi képzőművészetben felszabadult és a jövő esztétikája alakul.

A GALÉRIA AZUR BERLIN a Friedrichshain virágzó környékén, Berlin művészeti negyedének központjában található.

https://galeriaazur.art/exhibition/2024-session-5/